2007. november 27., kedd

Három tojás

Végy egy vastagabb szelet füstölt házi sonkát. Ha megteheted, akkor a Józsi féléből, ami válogatott négycsillagos moslékon (sárgadinnyén, gépsonkán, rántott húson) nőtt fel.
Vágj belőle egy vastagabb szeletet, tedd bele a forró serpenyőbe, olajat még véletlenül se tegyél bele, pirítsd le, majd pár percre fedőt rá, hogy megpuhuljon kissé. Vedd kissé vissza a lángot, üsd rá a tojásokat. Ha teheted, rendes, hazitojást használj. Kissé sózd meg, tedd vissza a fedőt, és süsd készre a tojásokat.
Én úgy szeretem, ha kissé rezgős a fehérje, és mártogatós a sárgája.
Fehér kenyér illik hozzá.
Ha nem reggelire efogyasztod el, akkor egy finom Badacsonyi szürkebaráttal öblítsd le.

Nincsenek megjegyzések: